UDZIEC (WOŁOWINA) View larger

UDZIEC (WOŁOWINA)

 

 

Nowy

Mięso bardzo dobrej jakości, zawiera kilka części o różnym przeznaczeniu. Najczęściej pieczone lub duszone w całości albo po pocięciu - na zrazy. Ligawa i rumsztyk są najlepszymi częściami udźca. Jego dolna część, tzw. skrzydło, używana jest do gotowania lub duszenia. Górną część, soczystą i kruchą, wykorzystuje się do smażenia. Zrazówka - mięso z wewnętrznej górnej części udźca - używana jest do pieczenia w całości na zrazy.

Opinie

Napisz opinię

UDZIEC (WOŁOWINA)

UDZIEC (WOŁOWINA)

Mięso bardzo dobrej jakości, zawiera kilka części o różnym przeznaczeniu. Najczęściej pieczone lub duszone w całości albo po pocięciu - na zrazy. Ligawa i rumsztyk są najlepszymi częściami udźca. Jego dolna część, tzw. skrzydło, używana jest do gotowania lub duszenia. Górną część, soczystą i kruchą, wykorzystuje się do smażenia. Zrazówka - mięso z wewnętrznej górnej części udźca - używana jest do pieczenia w całości na zrazy.

29 other products in the same category: