Granola

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
200 g płatków orkiszowych; 200 g płatków jaglanych; 200 g płatków jęczmiennych; garść rodzynek; garść żurawiny; garść suszonych daktyli; garść słonecznika; garść pestek dyni; garść obranych i pokrojonych na większe kawałki migdałów; płatki kokosowe; sok z grejpfruta lub z dwóch pomarańczy lub pomarańczy i cytryny; 1 łyżeczka cynamonu; 2 łyżki miodu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie w większej misce wymieszać wszystkie płatki.

Dodać pestki dyni i słonecznika. Wycisnąć sok z cytrusów, dodać cynamon oraz miód. Połączony sok z miodem i cynamonem wlać do miski z suchymi produktami. Całość dobrze wymieszać.

Wyłożyć równo na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Piec do momentu, aż całość będzie podpieczona. Co jakiś czas, należy wymieszać tak, żeby płatki i pestki były wszędzie rumiane. Gotowe, wyjąć i wymieszać z ulubionymi bakaliami. Gotową granolę można przełożyć do dużego słoja.

Opinie

Napisz opinię

Granola

Granola

30 other products in the same category: