Deser z nasion chia z mango i płatkami migdałów

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (1 porcja)
3 łyżki nasion chia; 2 łyżki mleka kokosowego; 1/2 szklanki mleka; 1 łyżka erytrolu lub miodu; 1/2 mango; 1 łyżka płatków migdałów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nasiona chia umieścić w miseczce, dodać oba mleka, miód lub słodzik, wymieszać przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Mango obrać, zmielić blenderem na puree. Płatki migdałów uprażyć. Przygotowane, napęczniałe nasionka przełożyć do szklanki lub pucharka do deserów, następnie położyć warstwę puree z mango. Udekorować uprażonymi płatkami.

Porcja deseru ma 396 kcal (wersja ze słodzikiem)

Opinie

Napisz opinię

Deser z nasion chia z mango i płatkami migdałów

Deser z nasion chia z mango i płatkami migdałów

30 other products in the same category: