Sajgonki z kurczakiem curry i ryżem View larger

Sajgonki z kurczakiem curry i ryżem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (12 sztuk)
125 g (woreczek) ryżu jaśminowego; pierś z kurczaka; 3 łyżki oleju lub oliwy; 1 łyżeczka curry; 1 łyżka przyprawy do kurczaka; 4 łyżki kukurydzy konserwowej; 4 łyżki groszku z puszki ugotowanego na parze; duży liść sałaty lodowej; 12 szt. papieru ryżowego;


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż ugotować do miękkości. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na malutkie kawałki. Następnie wymieszać z przyprawą do kurczaka i curry. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przygotowane mięso połączyć z ryżem, kukurydzą i groszkiem.
Do dużego, płaskiego talerza nalać wodę. Papier ryżowy moczyć chwilę w wodzie, do momentu, aż będzie elastyczny. Na przygotowany papier układamy kawałek sałaty, następnie farsz. Zwijamy według instrukcji na opakowaniu papieru ryżowego.

Jedna porcja ma ok. 71 kcal

Opinie

Napisz opinię

Sajgonki z kurczakiem curry i ryżem

Sajgonki z kurczakiem curry i ryżem

30 other products in the same category: