Sernik niskokaloryczny białkowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (8 porcji)
400 g serka homogenizowanego 0% tłuszczu; 3 jaja; 3 białka; 2-3 łyżki erytrytolu (cukier 0 kcal); 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 2 łyżki mąki kokosowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W misce umieścić jaja, słodzik, ser oraz ekstrakt waniliowy. Produkty wymieszać. Dodać mąkę. Ponownie miksować (na najniższych obrotach, tylko do momentu połączenia się składników, żeby nie napowietrzać masy serowej. Zbyt długie miksowanie powoduje, że sernik urośnie podczas pieczenia, a później opadnie i popęka na górze).
Masę serową przelać do małej tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 40 minut. Wyłączyć i zostawić do wystygnięcia.

POLEWA
60 g czekolady deserowej, 1 łyżka gęstego mleka kokosowego

PRZYGOTOWANIE POLEWY
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać mleko kokosowe i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną polewą udekorować przygotowane ciasto.

Porcja ciasta z polewą ma ok. 120 kcal
Porcja bez polewy ma ok. 80 kcal

Opinie

Napisz opinię

Sernik niskokaloryczny białkowy

Sernik niskokaloryczny białkowy

30 other products in the same category: