Gołąbki w liściach buraka cukrowego

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (9 sztuk)
9 dużych liści buraka; 150 g ryżu długoziarnistego (woreczek); 500 g mięsa mielonego z indyka; 1 duża marchewka; biała część pory; 1 ząbek czosnku; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki; 1 łyżeczka
ciemnego sosu sojowego; 1-2 łyżki oleju kokosowego do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Umyć liście. Ryż ugotować al dente. Następnie wymieszać z mięsem, startą marchewką (na dużych oczkach) drobno pokrojonym porem oraz czosnkiem i przyprawami. Dodać przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Nakładać farsz na liść.
Zwinąć jak gołąbka. Smażyć na patelni z dwóch stron przez kilka minut,
następnie dodać trochę wody, przykryć i dusić ok. 1 godz. Podawać gorące z sosem pomidorowym.

Jeden gołąbek ma ok. 205 kcal

Opinie

Napisz opinię

Gołąbki w liściach buraka cukrowego

Gołąbki w liściach buraka cukrowego

30 other products in the same category: