Pancakes View larger

Pancakes II

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
3 szklanki mąki + 2 łyżki; 2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżki miodu; 1/4 szklanki oleju;
3 szklanki maślanki; 4 rozmącone jajka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka umieścić w misce. Za pomocą rózgi do ubijania piany, roztrzepać je. Dodać pozostałe składniki. Całość mieszać, do momentu powstania gładkiej masy. Ciasto na pancakes, odstawić chociażby na 30 minut, a najlepiej na całą noc.
Placuszki smażyć na maśle, na średnim ogniu. Przewracać na drugą stronę, kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki. Placuszki muszą być złote.
Inny sposób smażenia. Powierzchnię patelni teflonowej, posmarować olejem za pomocą pędzelka. Pierwsze pancakes, usmażyć na takiej powierzchni,
a kolejne już bez tłuszczu. Takie są najlepsze! Podawać z płynnym miodem lub syropem klonowym.

Opinie

Napisz opinię

Pancakes II

Pancakes II

30 other products in the same category: