Placki kabaczkowe z cukinią i koperkiem View larger

Placki kabaczkowe z cebulką i koperkiem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (11 sztuk)

1 kg kabaczka; 2 cebule; olej; 2 jaja; 6 łyżek mąki pszennej; 1 łyżka świeżego lub mrożonego koperku; śmietana


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kabaczek umyć, obrać ze skóry, wydrążyć łyżką środek z pestkami i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać solą (ok. 2 łyżeczki) i odstawić na 15 minut. Kabaczek przełożyć na sito i odcisnąć sok. Cebulkę pokroić na drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor i przełożyć do kabaczka. Dodać także jaja, pokrojony drobno koperek oraz mąkę. Doprawić solą oraz pieprzem. Smażyć z dwóch stron. Podawać ze śmietaną.

Opinie

Napisz opinię

Placki kabaczkowe z cebulką i koperkiem

Placki kabaczkowe z cebulką i koperkiem

30 other products in the same category: