Leczo

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

5 kawałków dobrej kiełbasy; 3 papryki (różne kolory); 500 g przecieru pomidorowego z kartonika; 2 duże cebule; 1 łyżka margaryny; 1 duży kabaczek; 1 szklanka wody; sól; pieprz; słodka i ostra papryka w proszku

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Podsmażone kawałki przełożyć do dużego garnka. Na tłuszczu po kiełbasie usmażyć cebulę, pokrojoną w piórka. Jeśli jest za mało tłuszczu dołożyć margarynę. Podsmażoną na złoty kolor cebulkę, przełożyć do garnka z kiełbasą. Papryki przekroić na pół, wyciąć środek wraz z pestkami, umyć i obrać ze skórki, za pomocą obieraka do warzyw. Papryki pokroić na małe kawałki i przełożyć do dużego garnka. Cukinię umyć, obrać ze skóry, wydrążyć środek, pokroić na kawałki i dodać do reszty produktów. Dolać wodę i przecier pomidorowy. Całość gotować do momentu aż warzywa będą miękkie a płyny zredukują się. Dodać przyprawy. Leczo podawać gorące ze świeżym chlebem. 

Opinie

Napisz opinię

Leczo

Leczo

SKŁADNIKI

5 kawałków dobrej kiełbasy; 3 papryki (różne kolory); 500 g przecieru pomidorowego z kartonika; 2 duże cebule; 1 łyżka margaryny; 1 duży kabaczek; 1 szklanka wody; sól; pieprz; słodka i ostra papryka w proszku

30 other products in the same category: