Polędwiczki w kurkach

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
430 g polędwiczki wieprzowej; 300 g kurek (w przepisie mrożone); 1 łyżka masła; 1 mała cebula lub 1/2 dużej cebuli; 1/2 szklanki wody; 4 łyżki serka mascarpone; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (w przepisie mrożona); olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyć, pokroić w ok. 1 cm kawałki, posolić i popieprzyć. Na rozgrzanym oleju usmażyć kawałki polędwiczek (smażyć krótko, tylko tyle żeby mięso zmieniło kolor). Ściągnąć z ognia. Kurki dobrze umyć. Cebulę drobno pokroić i smażyć razem z kurkami (ok.15 minut). Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić 10 minut (grzyby muszą być miękkie). Dodać sól, pieprz, natkę pietruszki oraz serek mascarpone. Całość wymieszać i dodać polędwiczki. Przykryć i dusić 5 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.

Opinie

Napisz opinię

Polędwiczki w kurkach

Polędwiczki w kurkach

30 other products in the same category: