Naleśniki z nadzieniem szpinakowym i gorgonzolą

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (15 sztuk)

450 g mrożonego szpinaku; 200 g sera gorgonzola; 3 ząbki czosnku; 2 łyżki sera mascarpone; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki pieprzu; jajo; bułka tarta; margaryna do smażenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Upiec naleśniki (sposób przygotowania w przepisie). Na patelnię włożyć rozmrożony szpinak. Dodać ser gorgonzola, ser mascarpone, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać. Trzymać na ogniu do czasu zredukowania płynów. Nakładać na naleśnik porcję nadzienia, po czym rozprowadzić go po całej powierzchni naleśnika i zwinąć w rulon. Każdy zwinięty naleśnik obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w bułce tartej i smażyć na tłuszczu do momentu zarumienienia się panierki.

Opinie

Napisz opinię

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym i gorgonzolą

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym i gorgonzolą

SKŁADNIKI (15 sztuk)

450 g mrożonego szpinaku; 200 g sera gorgonzola; 3 ząbki czosnku; 2 łyżki sera mascarpone; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki pieprzu; jajo; bułka tarta; margaryna do smażenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Upiec naleśniki (sposób przygotowania w przepisie). Na patelnię włożyć rozmrożony szpinak. Dodać ser gorgonzola, ser mascarpone, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać. Trzymać na ogniu do czasu zredukowania płynów. Nakładać na naleśnik porcję nadzienia, po czym rozprowadzić go po całej powierzchni naleśnika i zwinąć w rulon. Każdy zwinięty naleśnik obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w bułce tartej i smażyć na tłuszczu do momentu zarumienienia się panierki.

30 other products in the same category: