Kurczak na wieprzowinie

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (2 porcje)
2 udka z kurczaka; 4 plastry boczku; 4 cienkie plasterki schabu; 2 ząbki czosnku; pieprz; sól; 1 łyżeczka ostrej papryki; 3 łyżki oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Udka umyć. Zrobić marynatę z oleju, przypraw i wyciśniętego przez wyciskarkę czosnku. Na spód udka położyć plastry schabu a na nie kawałki boczku. Całość spiąć wykałaczkami i natrzeć przygotowaną marynatą. Ułożyć udka w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku w temeraturze 180 stopni przez 1 godzinę, poźniej 10 minut w 200 stopniach.

Opinie

Napisz opinię

Kurczak na wieprzowinie

Kurczak na wieprzowinie

SKŁADNIKI (2 porcje)
2 udka z kurczaka; 4 plastry boczku; 4 cienkie plasterki schabu; 2 ząbki czosnku; pieprz; sól; 1 łyżeczka ostrej papryki; 3 łyżki oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Udka umyć. Zrobić marynatę z oleju, przypraw i wyciśniętego przez wyciskarkę czosnku. Na spód udka położyć plastry schabu a na nie kawałki boczku. Całość spiąć wykałaczkami i natrzeć przygotowaną marynatą. Ułożyć udka w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku w temeraturze 180 stopni przez 1 godzinę, poźniej 10 minut w 200 stopniach.

30 other products in the same category: