Kotlety ziemniaczane z cebulką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (12 sztuk)
8 średnich ziemniaków; 1 duża cebula; 1 łyżka margaryny; 1 jajo; 5 łyżek czubatych mąki; 1 łyżeczka soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić drobno i usmażyć na złoty kolor. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajo, mąkę, usmażoną cebulkę, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać, formować kotlety. Można obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do momentu aż będą rumiane. Można podawać ze śmietaną, kefirem lub sosem np. pieczarkowym.

Opinie

Napisz opinię

Kotlety ziemniaczane z cebulką

Kotlety ziemniaczane z cebulką

SKŁADNIKI (12 sztuk)
8 średnich ziemniaków; 1 duża cebula; 1 łyżka margaryny; 1 jajo; 5 łyżek czubatych mąki; 1 łyżeczka soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić drobno i usmażyć na złoty kolor. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajo, mąkę, usmażoną cebulkę, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać, formować kotlety. Można obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do momentu aż będą rumiane. Można podawać ze śmietaną, kefirem lub sosem np. pieczarkowym.

30 other products in the same category: