Małe pierożki z pasztetem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (90 sztuk)
2 jaja; 200 g mąki; ok. 100 g pasztetu (w pszepisie użyto domowy); 1 l bulionu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka wbić do miski i roztrzepać je widelcem. Mąkę dosypywać partiami. Ciasto dobrze wyrobić. Gdy będzie gotowe, rozwałkować je na cienki placek i podzielić nożykiem do pizzy lub innym na kwadraciki wielkości ok. 4 cm x 4 cm. Na każdy kwadracik położyć porcję pasztetu (mała łyżeczka). Najpierw należy skleić kwadracik tak, żeby powstał trójkąt. Później zlepić boki, po czym je podwinąć i zlepić na dole. Gotowe pierożki gotować w bulionie. Doskonale smakują z klarownym barszczem.

Opinie

Napisz opinię

Małe pierożki z pasztetem

Małe pierożki z pasztetem

SKŁADNIKI (90 sztuk)
2 jaja; 200 g mąki; ok. 100 g pasztetu (w pszepisie użyto domowy); 1 l bulionu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka wbić do miski i roztrzepać je widelcem. Mąkę dosypywać partiami. Ciasto dobrze wyrobić. Gdy będzie gotowe, rozwałkować je na cienki placek i podzielić nożykiem do pizzy lub innym na kwadraciki wielkości ok. 4 cm x 4 cm. Na każdy kwadracik położyć porcję pasztetu (mała łyżeczka). Najpierw należy skleić kwadracik tak, żeby powstał trójkąt. Później zlepić boki, po czym je podwinąć i zlepić na dole. Gotowe pierożki gotować w bulionie. Doskonale smakują z klarownym barszczem.

30 other products in the same category: