Papryki z farszem ryżowo-mięsno-pieczarkowym

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
3 czerowne papryki; 100 g ryżu (1 worek); 250 g mięsa mielonego z łopatki i wołowiny; 7 pieczarek średniej wielkości; 1 łyżka margaryny; 1 łyżeczka soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; 1/2 łyżeczki ostrej, mielonej papryki; ok. 150 g sera żółtego; 1 łyżka oliwy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryki umyć, przeciąć wzdłuż, pozbyć się nasion i umyć. Ugotowany ryż przełożyć do miski, dodać mięso. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na margarynie. Dodać do miski z ryżem i mięsem. Dodać rónież sól, pieprz oraz paprykę i dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Gotowy farsz umieścić w każdej połówce papryki. Tak przygotowane połówki, przełożyć na płaskie żaroodporne naczynie, polać oliwą spód naczynia i umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec 50 minut. 10 minut przed końcem położyć na paprykę starty ser żółty. Gdy sie stopi wyciągnąć papryki z piekarnika.

Opinie

Napisz opinię

Papryki z farszem ryżowo-mięsno-pieczarkowym

Papryki z farszem ryżowo-mięsno-pieczarkowym

SKŁADNIKI
3 czerowne papryki; 100 g ryżu (1 worek); 250 g mięsa mielonego z łopatki i wołowiny; 7 pieczarek średniej wielkości; 1 łyżka margaryny; 1 łyżeczka soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; 1/2 łyżeczki ostrej, mielonej papryki; ok. 150 g sera żółtego; 1 łyżka oliwy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryki umyć, przeciąć wzdłuż, pozbyć się nasion i umyć. Ugotowany ryż przełożyć do miski, dodać mięso. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na margarynie. Dodać do miski z ryżem i mięsem. Dodać rónież sól, pieprz oraz paprykę i dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Gotowy farsz umieścić w każdej połówce papryki. Tak przygotowane połówki, przełożyć na płaskie żaroodporne naczynie, polać oliwą spód naczynia i umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec 50 minut. 10 minut przed końcem położyć na paprykę starty ser żółty. Gdy sie stopi wyciągnąć papryki z piekarnika.

30 other products in the same category: