Grillowane plastry karkówki

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 kg karkówki; 2 średnie cebule; Maggi

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Karkówkę umyć i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. W naczyniu żaroodpornym, garnku lub misce ułożyć kawałki mięsa, które należy skropić obficie przyprawą Maggi. Na skropione przyprawą kawałki karkówki poukładać cebulę. Tak zrobić do wykorzystania wszystkich składników (mięso - Maggi - cebula). Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na noc. Każdy kawałek mięsa smażyć na grillowej patelni 3 minuty z każdej strony. Cebulkę można podsmażyć np. z pieczarkami i podawać z karkówką. Mięso można podać również z sosem czosnkowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SOSU
2 łyżki śmietany wymieszać z 1 łyżką majonezu, dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez wyciskarkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Opinie

Napisz opinię

Grillowane plastry karkówki

Grillowane plastry karkówki

30 other products in the same category: