Mini roladki schabowe

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (10 sztuk)
220 g schabu; 5 plastrów sera żółtego np. salami; 1 jajko do panierki; bułka tarta do panierki; mąka do panierki; olej do smażenia

SKŁADNIKI NA FARSZ
50 g szpinaku; 25 g fety; 1 mały ząbek czosnku; pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zrobić farsz. Rozmrożony szpinak umieścić w rondlu, dodać fetę, którą należy rozdrobnić widelcem oraz wyciśnięty ząbek czosnku i troszkę czarnego pieprzu. Gotować tak długo aż szpinak z serem będą stanowić gęstą masę. Odstawić do wystygnięcia. Schab umyć i pokroić w cienkie plasterki. Mięso troszkę popieprzyć, później na każdy kawałek mięsa rozprowadzić farsz szpinakowy. Następnie położyć kawałek sera żółtego (połowa wielkości mięsa). Zwinąć schab w roladkę i obtoczyć w panierce zrobionej z mąki, roztrzepanego jaja oraz bułki tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

Opinie

Napisz opinię

Mini roladki schabowe

Mini roladki schabowe

SKŁADNIKI (10 sztuk)
220 g schabu; 5 plastrów sera żółtego np. salami; 1 jajko do panierki; bułka tarta do panierki; mąka do panierki; olej do smażenia

SKŁADNIKI NA FARSZ
50 g szpinaku; 25 g fety; 1 mały ząbek czosnku; pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zrobić farsz. Rozmrożony szpinak umieścić w rondlu, dodać fetę, którą należy rozdrobnić widelcem oraz wyciśnięty ząbek czosnku i troszkę czarnego pieprzu. Gotować tak długo aż szpinak z serem będą stanowić gęstą masę. Odstawić do wystygnięcia. Schab umyć i pokroić w cienkie plasterki. Mięso troszkę popieprzyć, później na każdy kawałek mięsa rozprowadzić farsz szpinakowy. Następnie położyć kawałek sera żółtego (połowa wielkości mięsa). Zwinąć schab w roladkę i obtoczyć w panierce zrobionej z mąki, roztrzepanego jaja oraz bułki tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

30 other products in the same category: