BIGOS View larger

Bigos

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 mała główka białej kapusty (ok. 1 kg); 1 kg kiszonej kapusty; 3 garście suszonych grzybów (podgrzybki, prawdziwki); 5 kawałków (ósemki) suszonej gruszki; 2 suszone śliwki; ok. 200 g pieczarek; 1/2 kg kiełbasy (jałowcowa, podwawelska); 3 liście laurowe; 7 ziaren jałowca; 7 ziaren ziela angielskiego; 14 ziarenek kolorowego pieprzu; ok. 100 g masła (lub smalcu); 4 szklanki wody; olej

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Główkę białej kapusty pokroić w małe kawałki i przełożyć do dużego garnka. Kiszoną kapustę pokroić i również przełożyć do garnka. Dolać wodę i gotować przez godzinę. Po tym czasie dodać grzyby (wcześniej moczone w wodzie przez 30 minut), kawałki gruszek, śliwek, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i pieprz. Na oleju podsmażyć pokrojone pieczarki i kiełbasę. Gotować na małym ogniu. Całość mieszać od czasu do czasu. Można odstawić na noc do lodówki i kolejnego dnia znowu gotować i mieszać. Bigos powinien przybrać kolor brązowy. 

Opinie

Napisz opinię

Bigos

Bigos

SKŁADNIKI
1 mała główka białej kapusty (ok. 1 kg); 1 kg kiszonej kapusty; 3 garście suszonych grzybów (podgrzybki, prawdziwki); 5 kawałków (ósemki) suszonej gruszki; 2 suszone śliwki; ok. 200 g pieczarek; 1/2 kg kiełbasy (jałowcowa, podwawelska); 3 liście laurowe; 7 ziaren jałowca; 7 ziaren ziela angielskiego; 14 ziarenek kolorowego pieprzu; ok. 100 g masła (lub smalcu); 4 szklanki wody; olej

30 other products in the same category: