Pulpeciki z dorsza

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1/2 kg dorsza (w przepisie użyto filety mrożone); 2-3 ząbki czosnku; 1/2 łyżeczki soli; 2 szczypty czarnego pieprzu; 2 łyżki pokrojonej natki z pietruszki; 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny; bułka tarta; olej


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety rozmrozić, umyć i zmielić. Gotowe mięso przełożyć do miski. Dodać wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny oraz koper. Uformować pulpeciki. Każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju. 

Opinie

Napisz opinię

Pulpeciki z dorsza

Pulpeciki z dorsza

SKŁADNIKI
1/2 kg dorsza (w przepisie użyto filety mrożone); 2-3 ząbki czosnku; 1/2 łyżeczki soli; 2 szczypty czarnego pieprzu; 2 łyżki pokrojonej natki z pietruszki; 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny; bułka tarta; olej


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety rozmrozić, umyć i zmielić. Gotowe mięso przełożyć do miski. Dodać wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny oraz koper. Uformować pulpeciki. Każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju. 

30 other products in the same category: