Nadziane muszle

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (18 sztuk)
18 muszli z makaronu (ok. 130 g); ok. 200 g rozdrobnionego szpinaku; 3 ząbki czosnku; 25 dkg masła; 1/2 opakowania sera sałatkowo-kanapkowego typu feta (ok. 130 g); 2 szczypty gałki muszkatołowej; 1 szczypta czarnego, mielonego pieprzu

SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY
250 g przecieru pomidorowego z kartonika; 1 łyżka ziół prowansalskich; 1 łyżka oliwy; 1/2 łyżeczki soli; 1 łyżeczka pesto z bazylii; 100 g sera żółtego gouda

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozpuścić masło i wycisnąć ząbki czosnku. Po minucie dodać szpinak i całość wymieszać. Dodać fetę, gałkę muszkatołową i pieprz. Całość dobrze połączyć ze sobą i zdjąć z ognia. Do makaronu nałożyć farsz ze szpinaku i sera. W garnku zrobić sos pomidorowy, który później wylać do żaroodpornego naczynia (21 cm x 28 cm). Na sos ułożyć muszle i posypać tartą goudą. Piec w 180 stopniach przez ok. 10 minut.

Opinie

Napisz opinię

Nadziane muszle

Nadziane muszle

SKŁADNIKI (18 sztuk)
18 muszli z makaronu (ok. 130 g); ok. 200 g rozdrobnionego szpinaku; 3 ząbki czosnku; 25 dkg masła; 1/2 opakowania sera sałatkowo-kanapkowego typu feta (ok. 130 g); 2 szczypty gałki muszkatołowej; 1 szczypta czarnego, mielonego pieprzu

SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY
250 g przecieru pomidorowego z kartonika; 1 łyżka ziół prowansalskich; 1 łyżka oliwy; 1/2 łyżeczki soli; 1 łyżeczka pesto z bazylii; 100 g sera żółtego gouda

30 other products in the same category: