Mięso z kurczaka w kremowo-pieczarkowym sosie

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
2-3 piersi z kurczaka; 250 g serka mascarpone; ok. 300 g pieczarek; 1 średnia cebula; 2 łyżki masła; 1 łyżka oliwy; 2 garście natki pietruszki; 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki pieprzu; 1 łyżeczka soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyć i pokroić na większe kawałki. Masło i oliwę rozgrzać na dużej patelni. Mięso podsmażyć z dwóch stron. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Gdy piersi będą gotowe, dodać pieczarki i cebulę. Całość posypać papryką, pieprzem i solą. Dodać serek mascarpone i wszystko dobrze wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Zagęścić 1 łyżką mąki pszennej. Przed podaniem wymieszać z pokrojoną drobno natką pietruszki. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

UWAGA!

W przepisie mogą być użyte inne kawałki mięsa z kurczaka pozbawione kostek.

Opinie

Napisz opinię

Mięso z kurczaka w kremowo-pieczarkowym sosie

Mięso z kurczaka w kremowo-pieczarkowym sosie

SKŁADNIKI
2-3 piersi z kurczaka; 250 g serka mascarpone; ok. 300 g pieczarek; 1 średnia cebula; 2 łyżki masła; 1 łyżka oliwy; 2 garście natki pietruszki; 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki pieprzu; 1 łyżeczka soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyć i pokroić na większe kawałki. Masło i oliwę rozgrzać na dużej patelni. Mięso podsmażyć z dwóch stron. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Gdy piersi będą gotowe, dodać pieczarki i cebulę. Całość posypać papryką, pieprzem i solą. Dodać serek mascarpone i wszystko dobrze wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Zagęścić 1 łyżką mąki pszennej. Przed podaniem wymieszać z pokrojoną drobno natką pietruszki. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

30 other products in the same category: