Stary olęder na mięsie

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
4 podudzia; 250 ml przecieru pomidorowego z kartonika; 2 łyżki ziół prowansalskich; 2 łyżki suszonych pomidorów; 50g sera stary olęder; sól

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
1 ząbek czosnku; 2 łyżki oleju; 1/2 łyżeczki papryki słodkiej; 1/2 łyżeczki papryki ostrej; gałązka świeżego rozmarynu; 1/2 łyżeczki tymianku

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyciągnąć kostki z podudzi. Mięso przełożyć do miski i wymieszać z marynatą, po czym odstawić do lodówki na 2 do 12 godzin. Do naczynia żaroodpornego (o wymiarach 21 cm x 28 cm) wlać sos zrobiony z przecieru pomidorowego, ziół prowansalskich i suszonych pomidorów. Na wierzch poukładać kawałki zamarynowanego mięsa, skórką do góry. Posolić same podudzia i poukłdać na nich tarty na grubych oczkach ser. Piec w piekarniku w temperaturze 130 stopni przez 50 minut, później w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

UWAGA!
W zależności od wielkości kawałków mięsa dostosować czas pieczenia tak, aby mięso było miękkie.

Opinie

Napisz opinię

Stary olęder na mięsie

Stary olęder na mięsie

SKŁADNIKI
4 podudzia; 250 ml przecieru pomidorowego z kartonika; 2 łyżki ziół prowansalskich; 2 łyżki suszonych pomidorów; 50g sera stary olęder; sól

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
1 ząbek czosnku; 2 łyżki oleju; 1/2 łyżeczki papryki słodkiej; 1/2 łyżeczki papryki ostrej; gałązka świeżego rozmarynu; 1/2 łyżeczki tymianku

30 other products in the same category: