Sola w panierce sezamowej

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
4 filety z soli; 1 jajo; mąka pszenna; bułka tarta; garść ziaren sezamu; sól; 1 cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety umyć i skropić sokiem z 1/2 cytryny. Przygotować na trzech talerzach kolejno: mąkę; roztrzepane jajo doprawione solą oraz bułkę tartą z garścią ziaren sezamu. Każdy kawałek ryby obtoczyć najpierw w  mące później jaju i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu aż ryba będzie usmażona a panierka będzie miała złoty kolor. Podawać z cytryną.  

Opinie

Napisz opinię

Sola w panierce sezamowej

Sola w panierce sezamowej

SKŁADNIKI
4 filety z soli; 1 jajo; mąka pszenna; bułka tarta; garść ziaren sezamu; sól; 1 cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety umyć i skropić sokiem z 1/2 cytryny. Przygotować na trzech talerzach kolejno: mąkę; roztrzepane jajo doprawione solą oraz bułkę tartą z garścią ziaren sezamu. Każdy kawałek ryby obtoczyć najpierw w  mące później jaju i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu aż ryba będzie usmażona a panierka będzie miała złoty kolor. Podawać z cytryną.  

30 other products in the same category: