Kluski docierane

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (30 sztuk)
8 średnich ziemniaków; skrobia; 1 łyżka mąki pszennej; sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 ziemniaków obrać i ugotować do miękkości, a 3 obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce (na oczkach takich, jak na placki ziemniaczane). Ugotowane ziemniaki przecisnąć do miski przez praskę, dodać surowe, starte ziemniaki. Posolić, wymieszać i wyrównać w misce. Podzielić na cztery równe części. Jedną część odłożyć na bok, a w wolne miejsce wsypać skrobię. Dodać łyżkę mąki pszennej i całość dobrze połączyć ze sobą. Formować małe, ogrągłe kluski. Gotowe, wrzucić do wrzątku z solą. Idealne do potraw z kaczki i innych dań mięsnych.

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

UWAGA!

Kluski nadają się do odsmażenia.

Opinie

Napisz opinię

Kluski docierane

Kluski docierane

SKŁADNIKI (30 sztuk)
8 średnich ziemniaków; skrobia; 1 łyżka mąki pszennej; sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 ziemniaków obrać i ugotować do miękkości, a 3 obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce (na oczkach takich, jak na placki ziemniaczane). Ugotowane ziemniaki przecisnąć do miski przez praskę, dodać surowe, starte ziemniaki. Posolić, wymieszać i wyrównać w misce. Podzielić na cztery równe części. Jedną część odłożyć na bok, a w wolne miejsce wsypać skrobię. Dodać łyżkę mąki pszennej i całość dobrze połączyć ze sobą. Formować małe, ogrągłe kluski. Gotowe, wrzucić do wrzątku z solą. Idealne do potraw z kaczki i innych dań mięsnych.

30 other products in the same category: