Filet z flądry w migdałowych płatkach

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
4 filety z flądry; 2 garście płatków migdałowych; 1 łyżka czubata mąki pszennej; 1 jajo; cytryna; sól; olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety umyć i posolić. Na trzech talerzach umieścić kolejno: mąkę, roztrzepane jajo i migdałowe płatki. Rybę obtoczyć w mące, jajku oraz płatkach i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Płatki mają mieć złoty kolor. Podawać z cytryną.

Opinie

Napisz opinię

Filet z flądry w migdałowych płatkach

Filet z flądry w migdałowych płatkach

SKŁADNIKI
4 filety z flądry; 2 garście płatków migdałowych; 1 łyżka czubata mąki pszennej; 1 jajo; cytryna; sól; olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety umyć i posolić. Na trzech talerzach umieścić kolejno: mąkę, roztrzepane jajo i migdałowe płatki. Rybę obtoczyć w mące, jajku oraz płatkach i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Płatki mają mieć złoty kolor. Podawać z cytryną.

30 other products in the same category: