Łopatka w czosnku

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

1 kg mięsa - łopatki; 4 ząbki posiekanego czosnku; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 1 łyżka majeranku; 4 łyżki oleju słonecznikowego; sól; pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łopatkę umyć. Przyprawy wymieszać z olejem. Gotową marynatą posmarować mięso z każdej strony. Owinąć łopatkę folią spożywczą i odstawić na 3-5 godzin do lodówki. Tak przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony, żeby zamknąć pory. Przełożyć wraz z płynem, który się pojawił na patelni, do żaroodpornego naczynia. Zamknąć pokrywą od góry. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni do miękkości. (ok. 2 godziny). Gotowe mięso można jeść na obiad lub z pieczywem.

Opinie

Napisz opinię

Łopatka w czosnku

Łopatka w czosnku

SKŁADNIKI

1 kg mięsa - łopatki; 4 ząbki posiekanego czosnku; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 1 łyżka majeranku; 4 łyżki oleju słonecznikowego; sól; pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łopatkę umyć. Przyprawy wymieszać z olejem. Gotową marynatą posmarować mięso z każdej strony. Owinąć łopatkę folią spożywczą i odstawić na 3-5 godzin do lodówki. Tak przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony, żeby zamknąć pory. Przełożyć wraz z płynem, który się pojawił na patelni, do żaroodpornego naczynia. Zamknąć pokrywą od góry. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni do miękkości. (ok. 2 godziny). Gotowe mięso można jeść na obiad lub z pieczywem.

30 other products in the same category: