Wątróbka pod cebulką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (2 porcje)
ok. 400 g wątróby wieprzowej; tłuszcz do smażenia (margaryna); mąka; 1 duża cebula; sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wątrobę umyć i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w paseczki i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Gotową cebulkę układać na usmażonej wątróbce. Podawać z kiszonym ogórkiem i chlebem.

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

UWAGA!
Wątróbkę nie należy solić przed smażeniem, ponieważ będzie twarda!

Opinie

Napisz opinię

Wątróbka pod cebulką

Wątróbka pod cebulką

SKŁADNIKI (2 porcje)
ok. 400 g wątróby wieprzowej; tłuszcz do smażenia (margaryna); mąka; 1 duża cebula; sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wątrobę umyć i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w paseczki i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Gotową cebulkę układać na usmażonej wątróbce. Podawać z kiszonym ogórkiem i chlebem.

30 other products in the same category: