Nowy
SKŁADNIKI
1 mały karp (5 dzwonków); 3 czubate łyżki mąki; 10 łyżek oleju; 1 duża śmietana 18%; 1 duża śmietana 18% do zup; 4-5 łyżek czubatych majeranku; sól; pieprz
This product is no longer in stock
Availability date:
Karp w majeranku
SKŁADNIKI
1 mały karp (5 dzwonków); 3 czubate łyżki mąki; 10 łyżek oleju; 1 duża śmietana 18%; 1 duża śmietana 18% do zup; 4-5 łyżek czubatych majeranku; sól; pieprz
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotowe dzwonki umyć, posolić i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju usmażyć dzwonki (chwilkę, tylko żeby zamknąć pory).Przełożyć kawałki mięsa do żaroodpornego naczynia, układając obok siebie. Każdy kawałek popieprzyć, posypać obficie majerankiem i zalać śmietaną 18% i śmietaną do zup. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut, a później w 190 stopniach jeszcze 10 minut.