Karp w majeranku

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 mały karp (5 dzwonków); 3 czubate łyżki mąki; 10 łyżek oleju; 1 duża śmietana 18%; 1 duża śmietana 18% do zup; 4-5 łyżek czubatych majeranku; sól; pieprz

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotowe dzwonki umyć, posolić i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju usmażyć dzwonki (chwilkę, tylko żeby zamknąć pory).Przełożyć kawałki mięsa do żaroodpornego naczynia, układając obok siebie. Każdy kawałek popieprzyć, posypać obficie majerankiem i zalać śmietaną 18% i śmietaną do zup. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut, a później w 190 stopniach jeszcze 10 minut. 

Opinie

Napisz opinię

Karp w majeranku

Karp w majeranku

SKŁADNIKI
1 mały karp (5 dzwonków); 3 czubate łyżki mąki; 10 łyżek oleju; 1 duża śmietana 18%; 1 duża śmietana 18% do zup; 4-5 łyżek czubatych majeranku; sól; pieprz

30 other products in the same category: