Roladki wołowe

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 kg wołowiny; musztarda; sól; pieprz; olej; boczek (kilka plasterków); 1 cebula (pokrojona w cienkie plasterki); 2 kiszone ogórki (pokrojone w słupki); 5 ziaren ziela angielskiego; 2-3 liście laurowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wołowinę pokroić na plastry. Następnie rozbić je na cienkie kotlety. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem. Na każdym kawałku wołowiny, położyć: boczek, ogórek oraz cebulę. Tak przygotowane mięso, zwinąć w rulonik i zabezpieczyć patyczkiem (wykałaczką) przed rozwinięciem.

Roladki polać oliwą i pozostawić na noc w lodówce. Na patelni rozgrzać olej. Każdą roladkę smażyć do momentu, aż mocno przypieką się. Później przełożyć je do garnka (najlepiej teflonowego), zalać wodą (muszą być wszystkie roladki zakryte wodą) i tym, co zostało na patelni. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem ok. 2-3 godziny, do momentu, aż będą miękkie. Można dodać kostkę rosołową lub pieczeniową dla smaku.

Opinie

Napisz opinię

Roladki wołowe

Roladki wołowe

30 other products in the same category: