TRIO – SZPINAK, KURCZAK I MAKARON View larger

Trio – szpinak, kurczak i makaron

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 opakowanie mrożonego szpinaku; 2-3 piersi z kurczaka; mała śmietana 18%; 250 g sera żółtego lub 2-3 kulki sera Mozzarella; opakowanie przyprawy do gyrosa; 2-3 ząbki czosnku; ok. 250 g makaronu (świderki, rurki lub wstążki).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szpinak przełożyć na patelnię lub do rondla. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, sól (do smaku) i pieprz (do smaku). Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć. Ugotować makaron. Do szpinaku dodać kawałki usmażonego kurczaka. Do żaroodpornych miseczek lub do jednego, dużego naczynia żaroodpornego nałożyć makaron, a na niego przygotowany szpinak z mięsem. Po wierzchu posypać startym serem lub pokrojoną Mozzarellę. Zapiekać w piekarniku w 160 stopniach, do momentu aż potrawa dobrze podgrzeje się, a ser rozpuści się całkowicie. Można udekorować pomidorem i szczypiorkiem.

Opinie

Napisz opinię

Trio – szpinak, kurczak i makaron

Trio – szpinak, kurczak i makaron

30 other products in the same category: