Kluski gumowe z dziurką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

UWAGA!

W przepisie nie ma podanej ilości ziemniaków, ponieważ przepis jest uniwersalny. Z każdej ilości ziemniaków wychodzą takie same kluski.

SKŁADNIKI
ziemniaki; sól; skrobia ziemniaczana

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. W misce lub garnku "uklepać" i wyrównać rozgniecione ziemniaki. Następnie podzielić je na cztery części. Jedną ćwiartkę odłożyć na bok, a puste miejsce zapełnić skrobią. Całość dokładnie wymieszać. Uformować kluseczki, a na środku każdej zrobić dziurkę małym palcem.

GOTOWANIE KLUSEK

Do gotującej się wody z solą, wrzucić kluski. Następnie wymieszać je łyżką cedzakową i zmniejszyć ogień na mały. Gdy wypłyną na wierzch wody, odczekać 2 minuty. Powinny być gotowe.

Opinie

Napisz opinię

Kluski gumowe z dziurką

Kluski gumowe z dziurką

30 other products in the same category: