GOŁĄBKI NA SZYBKO View larger

Gołąbki na szybko

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI NA GOŁĄBKI
1/2 główki włoskiej kapusty; 1/2 kg mięsa mielonego; 2 ząbki czosnku; 1 bułka; sól; pieprz; tłuszcz.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę pokroić w wąskie paseczki. Następnie przełożyć pokrojoną kapustę do garnka i dusić do momentu, aż będzie miękka. Dodać odrobinę soli. W misce wymieszać mięso mielone, miękką kapustę, czosnek (przeciśnięty przez praskę), sól (do smaku), pieprz (do smaku), wcześniej namoczoną w mleku bułkę. Można dodać troszkę przyprawy do mięsa mielonego. Całość dokładnie wymieszać. Z przygotowanej mięsnej masy, formować kotleciki. Smażyć na patelni z dwóch stron. Podawać z sosem pomidorowym.

SOS POMIDOROWY
Pomidory (1 puszka) lub sos pomidorowy z kartonika; 1 kostka rosołowa; sól; pieprz; 2 łyżki śmietany; 1 płaska łyżka mąki pszennej. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomidory lub sos, kostkę rosołową umieścić w rondlu. Gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać śmietanę, mąkę, sól oraz pieprz. Całość zmiksować blenderem. Gotować ok. 5 minut.

Opinie

Napisz opinię

Gołąbki na szybko

Gołąbki na szybko

30 other products in the same category: