Hurros w lukrze cynamonowym

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia


SKŁADNIKI NA LUKIER

200 g cukru pudru; 1 łyżeczka cynamonu; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU

Do miseczki wsypać cukier, dodać cynamon, sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W rondlu umieścić wodę, sól, ekstrakt waniliowy oraz masło. Gdy masło rozpuści się, a woda zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień na najmniejszy, następnie jednym ruchem wsypać odmierzoną ilość mąki, energicznie mieszając, do momentu, aż składniki połączą się, a powstała masa zacznie odchodzić od ścian garnka. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie dodawać kolejno jajka, dokładnie każde wmieszając do masy. Przygotowane ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej. Papier do pieczenia posmarować olejem i na tak przygotowane podłoże wyciskać "kreski". Gdy wszystkie będą wyciśnięte, należy je oddzielić od siebie przecinając papier pomiędzy każdą wyciśnietą "kreską". Każdy churros musi być na oddzielnym kawałku papieru. Olej wlać do dużej patelni, albo innego szerokiego naczynia. Do rozgrzanego tłuszczu wkładać churros, trzymając palcem za papier. (ciasto powinno samo odlepić się od papieru). Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone churros wykładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Polać przygotowanym lukrem.

Opinie

Napisz opinię

Hurros w lukrze cynamonowym

Hurros w lukrze cynamonowym

SKŁADNIKI

180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia


SKŁADNIKI NA LUKIER

200 g cukru pudru; 1 łyżeczka cynamonu; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU

Do miseczki wsypać cukier, dodać cynamon, sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.

30 other products in the same category: