Pączki Hiszpańskie

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia


SKŁADNIKI NA LUKIER

200 g cukru pudru; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU

Do miseczki wsypać cukier, dodać sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W rondlu umieścić wodę, sól, ekstrakt waniliowy oraz masło. Gdy masło rozpuści się, a woda zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień na najmniejszy, następnie jednym ruchem wsypać odmierzoną ilość mąki, energicznie mieszając, do momentu, aż składniki połączą się, a powstała masa zacznie odchodzić od ścian garnka. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie dodawać kolejno jajka, dokładnie każde wmieszając do masy. Przygotowane ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej. Papier do pieczenia posmarować olejem i na tak przygotowane podłoże, wyciskać krążki o średnicy od 4 do 6 cm, które należy oddzielić od siebie, przecinając papier pomiędzy każdym z pączków (każdy pączek musi być na oddzielnym kawałku papieru). Olej wlać do dużej patelni, albo innego szerokiego naczynia. Do rozgrzanego tłuszczu wkładać pączki, trzymając palcem za papier. (ciasto powinno samo odlepić się od papieru). Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. 
Usmażone pączki wykładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posmarować przygotowanym lukrem, albo posypać cukrem pudrem. 

Opinie

Napisz opinię

Pączki Hiszpańskie

Pączki Hiszpańskie

SKŁADNIKI

180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia


SKŁADNIKI NA LUKIER

200 g cukru pudru; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU

Do miseczki wsypać cukier, dodać sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.

30 other products in the same category: