Szybka babka

Nowy produkt

SKŁADNIKI
2 jajka; 1 szklanka mleka; 2 płaskie łyżeczki sody; 1/2 szklanki oleju; 1/2 szklanki cukru; 2 szklanki mąki; 1/2 słoika konfitury lub marmolady (w przepisie użyto konfiturę z czarnej porzeczki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jaja ubić z cukrem. Gdy masa z jaj i cukru będzie puszysta, dodawać kolejno składniki. Gdy całość będzie dobrze połączona ze sobą przelać do formy z kominem wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 45 minut. Upieczoną babkę odstawić, aby przestygła. Można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

Dodaj do listy życzeń

Opinie

Napisz opinię

Szybka babka

Szybka babka

SKŁADNIKI
2 jajka; 1 szklanka mleka; 2 płaskie łyżeczki sody; 1/2 szklanki oleju; 1/2 szklanki cukru; 2 szklanki mąki; 1/2 słoika konfitury lub marmolady (w przepisie użyto konfiturę z czarnej porzeczki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jaja ubić z cukrem. Gdy masa z jaj i cukru będzie puszysta, dodawać kolejno składniki. Gdy całość będzie dobrze połączona ze sobą przelać do formy z kominem wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 45 minut. Upieczoną babkę odstawić, aby przestygła. Można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.