CHRUPIĄCE TOSTY Z JAJEM SADZONYM

SKŁADNIKI (1 porcja)
  • 4 kawałki pieczywa tostowego
  • masło
  • zioła prowansalskie
  • 2 plasterki szynki konserwowej
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 jaja
  • 1 łyżka margaryny
  • sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Chleb posmarować masłem
  • Dwa kawałki pieczywa posypać ziołami i ułożyć na nich po plasterku szynki oraz sera
  • Kawałki chleba z szynką i serem przykryć od góry pozostałymi kromkami
  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni
  • Piec tosty do czasu aż będą rumiane
  • Na patelni rozpuścić margarynę i usmażyć dwa jaja
  • Najlepiej smażyć pod przykryciem na małym ogniu, wtedy białko się zetnie, a żółtko będzie płynne
  • Na każdym gotowym toście położyć jajo sadzone
  • Przyprawić solą do smaku