Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI NA CIASTO (33 szt.)

1/2 szklanki 12% śmietany; 12 g świeżych drożdży; 1 łyżka cukru; 30 g margaryny; 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej; 2 jaja

NADZIENIE OWOCOWE
Owoce (np. surowe jabłka w kawałku lub starte na tarce, śliwki, maliny) lub konfitura (z truskawek, porzeczek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA BUŁECZEK
Śmietanę, drożdże i cukier wymieszać ze sobą w miseczce. Do mąki dodać przygotowany zaczyn, jaja i margarynę. Zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować je na grubość 0,5 cm. Wyciąć w nim małe kwadraciki, za pomocą noża do pizzy lub zwykłego. Na każdy kwadracik położyć nadzienie. Rogi kwadratów skleić na górze tak, żeby powstała koperta. Piec w piekarniku w temperaturze 160°C do momentu, aż bułeczki zarumienią się (ok. 15 minut).

Opinie

Napisz opinię

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

30 other products in the same category: