Waniliowa pianka

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

250 g serka mascarpone; 200 ml śmietanki 30%; 4 łyżki cukru pudru; ziarenka z laski wanilii; 1 opakowanie cukru waniliowego zmielonego na puder; 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szklanki letniej wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondlu umieścić serek, śmietankę, cukier puder, zmielony cukier waniliowy na puder oraz ziarenka wanilii. Składniki podgrzać na ogniu. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Żeby nie było grudek, masę wymieszać za pomocą blendera. Następnie przelać ją do płaskiego naczynia i odstawić do czasu aż stężeje. Gotową piankę pokroić na małe kawałki. Można zrobić czekoladową polewę i posmarować pędzelkiem każdy kawałek pianki.

Opinie

Napisz opinię

Waniliowa pianka

Waniliowa pianka

30 other products in the same category: