Lody z borówek amerykańskich View larger

Lody z borówek amerykańskich

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (1,4 litra)

3 żółtka; 200 ml mleka; 330 ml śmietany 30%; 130 g cukru pudru; 350 g borówek amerykańskich; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mleko. Dokładnie całość wymieszać mikserem i odstawić do lodówki. Następnie owoce zmiksować blenderem, a śmietanę ubić, dodając pod koniec ekstrakt waniliowy. Do ubitej śmietany dodać składniki znajdujące się w lodówce oraz zmiksowane borówki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą, przelać do czystego pojemnika np. po innych lodach, przykryć pokrywką i odstawić do zamrażarki. Co godzinę wyciągnąć pojemnik z lodami i wymieszać łyżką. Czynność powtórzyć kilka razy.

Opinie

Napisz opinię

Lody z borówek amerykańskich

Lody z borówek amerykańskich

30 other products in the same category: