Sernik miętowy z agrestem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

1 szklanka wody; 1 galaretka agrestowa; 2 łyżeczki żelatyny; 10 listków świeżej mięty; 100 g herbatników maślanych, pełnoziarnistych; 2-3 łyżki masła; 400 g serka mascarpone; 10 łyżek śmietany 30%; 100 g cukru pudru; 1 łyżka syropu miętowego; kilka owoców agrestu do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciastka dobrze pokruszyć lub zmielić w młynku. Dodać do herbatników miękkie masło, całość zagnieść i wyłożyć tortownicę o średnicy 20 cm. Wodę w rondlu zagotować. Ściągnąć garnek z ognia, wsypać galaretkę i  żelatynę. Całość dobrze połączyć ze sobą i wrzucić liście mięty. Odstawić do przestygnięcia. W misce ubić serek ze śmietaną i cukrem pudrem (wcześniej przesianym przez sitko). Gdy masa będzie gotowa, dodać syrop i galaretkę (bez liści). Ponownie całość dobrze wymieszać. Gotową masę przełożyć na spód z ciastek. Przykryć górę formy folią spożywczą i włożyć do lodówki. Sernik udekorować owocami agrestu.

Opinie

Napisz opinię

Sernik miętowy z agrestem

Sernik miętowy z agrestem

30 other products in the same category: