Nowy
This product is no longer in stock
Availability date:
Torcik pomarańczowy z truskawkami
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SKŁADNIKI
4 szklanki soku z pomarańczy; 3 łyżki cukru pudru; 7-8 łyżeczek żelatyny; 3 łyżki śmietany 30%; 1/2 łyżeczki soku z cytryny; świeże truskawki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wycisnąć sok z pomarańczy, przecedzić przez sitko, żeby pozbyć się miąższu oraz pestek i przelać do rondla. Dodać cukier, żelatynę i sok z cytryny. Całość dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu do momentu zagotowania się soku. Gdy mieszanka troszkę przestygnie dodać śmietankę i chwilę miksować blenderem. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić na plasterki. Foremkę o średnicy 21 cm wyłożyć folią spożywczą. Owoce ułożyć w foremce. Wlać przygotowany sok z żelatyną. Włożyć do lodówki na kilka godzin.