Blok czekoladowy w waflu

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

2 suche wafle; 1 kostka masła; 1/2 szklanki mleka; 200 g cukru pudru; 4 łyżki kakao; 1 garść orzechów włoskich; 1 garść rodzynek; 1 garść płatków migdałowych; 300 g mleka w proszku; 3-4 herbatniki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło włożyć do rondla i rozpuścić. Dodać cukier puder, kakao, mleko. Wymieszać, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Dodać rodzynki, płatki migdałów, pokrojone orzechy i pokruszone herbatniki. Następnie dodawać partiami mleko w proszku i mieszać do całkowitego połączenia się składników. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć wafel, a na wafel wyłożyć masę czekoladową i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni. Górę przykryć waflem. Wstawić do lodówki.

Opinie

Napisz opinię

Blok czekoladowy w waflu

Blok czekoladowy w waflu

SKŁADNIKI

2 suche wafle; 1 kostka masła; 1/2 szklanki mleka; 200 g cukru pudru; 4 łyżki kakao; 1 garść orzechów włoskich; 1 garść rodzynek; 1 garść płatków migdałowych; 300 g mleka w proszku; 3-4 herbatniki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło włożyć do rondla i rozpuścić. Dodać cukier puder, kakao, mleko. Wymieszać, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Dodać rodzynki, płatki migdałów, pokrojone orzechy i pokruszone herbatniki. Następnie dodawać partiami mleko w proszku i mieszać do całkowitego połączenia się składników. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć wafel, a na wafel wyłożyć masę czekoladową i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni. Górę przykryć waflem. Wstawić do lodówki.

30 other products in the same category: