Sernik na zimno w szklance

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (5 porcji)
700 g waniliowego, homogenizowanego serka z ziarenkami wanilii (4 x 175 g); 1/2 szklanki wody; 3 łyżeczki żelatyny; kilka herbatników pełnoziarnistych; kilka świeżych truskawek; 1 galaretka cytrynowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Serki przełożyć do miski. Do kubka wlać gorącą wodę, dosypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Gdy woda z żelatyną przestudzi się, przelać ją do miski z serkiem. Wymieszać dokładnie mikserem. Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno szklaneczek. Następnie na ciastka wlać masę serową. Szklaneczki wstawić do lodówki na 30 minut. Przygotować galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawić do przestygnięcia. Truskawki obrać, umyć i pokroić na plasterki lub mniejsze kawałki. Na stężone serniczki poukładać kawałki owoców i wlać przestudzoną, płynną galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki.

Opinie

Napisz opinię

Sernik na zimno w szklance

Sernik na zimno w szklance

30 other products in the same category: