Kremowe lody z orzechami i daktylami

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
250 g serka mascarpone; 330 g śmietany kremówki 30%; 1 łyżka cukru pudru; 200 g masy kajmakowej z puszki; 1/2 szklanki orzechów włoskich, posiekanych na większe kawałki; 1 garść daktyli, pokrojonych na małe kawałki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Serek mascarpone wymieszać z masą kajmakową za pomocą miksera. Gdy masa będzie dobrze połączona, dodawać partiami ubitą śmietanę - delikatnie ją wmieszać za pomocą łyżki. Na końcu dodać bakalie i również delikatnie wymieszać całość łyżką. Przelać masę do pojemnika, zakryć od góry szczelnie pokrywką i włożyć do zamrażarki. 

Opinie

Napisz opinię

Kremowe lody z orzechami i daktylami

Kremowe lody z orzechami i daktylami

30 other products in the same category: