Owoce pod kokosową kruszonką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

ok. 500 g owoców (w przepisie mrożone truskawki, maliny, wiśnie i czarna porzeczka); 1 szklanka mąki pszennej; 1/2 szklanki cukru; 4 łyżki wiórków kokosowych; 100 g masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Owoce umieścić w żaroodpornym naczyniu. W misce wymieszać mąkę z cukrem i wiórkami. Do suchych składników dodać rozpuszczone masło i mieszać do momentu aż powstaną grudki. Posypać owoce powstałą kruszonką. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut (do momentu zarumienienia się kruszonki). Podawać z lodami.

Przepis na dwa naczynia żaroodporne wielkości 14 cm x 14 cm

Opinie

Napisz opinię

Owoce pod kokosową kruszonką

Owoce pod kokosową kruszonką

30 other products in the same category: