Wafelki z masą kajmakową

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego; 50 g margaryny; 100 g okrągłych mini wafelków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mleko z puszki przelać do garnka (najlepiej garnek do gotowania mleka) i gotować na małym ogniu do momentu aż zgęstnieje (ok. 45 minut). Od czasu do czasu przemieszać mleko. Gdy masa kajmakowa będzie gotowa przełożyć ją do miski i poczekać aż wystygnie. W rondelku rozpuścić margarynę i dodać ją do masy. Całość mieszać mikserem do czasu całkowitego połączenia się składników. Gotową masę nałożyć równomiernie na wafelek i przykryć ją kolejnym wafelkiem, itd. Ilość wafelków w jednej porcji według uznania. Można do masy dodać wiórki kokosowe.

Opinie

Napisz opinię

Wafelki z masą kajmakową

Wafelki z masą kajmakową

SKŁADNIKI
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego; 50 g margaryny; 100 g okrągłych mini wafelków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mleko z puszki przelać do garnka (najlepiej garnek do gotowania mleka) i gotować na małym ogniu do momentu aż zgęstnieje (ok. 45 minut). Od czasu do czasu przemieszać mleko. Gdy masa kajmakowa będzie gotowa przełożyć ją do miski i poczekać aż wystygnie. W rondelku rozpuścić margarynę i dodać ją do masy. Całość mieszać mikserem do czasu całkowitego połączenia się składników. Gotową masę nałożyć równomiernie na wafelek i przykryć ją kolejnym wafelkiem, itd. Ilość wafelków w jednej porcji według uznania. Można do masy dodać wiórki kokosowe.

30 other products in the same category: