Ananas w cieście kokosowym

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 puszka ananasów w plastrach (w przepisie świeży ananas); 1/2 puszki mleka kokosowego (ok. 10 łyżek); 1 jajo; 5 łyżek czubatych wiórków kokosowych; 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki cukru pudru; szczypta soli; olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mleko, jajo, wiórki kokosowe, mąkę, cukier oraz sól dobrze połączyć ze sobą. Owoc obrać, pokroić w plastry i wydrążyć w nich środek. Gotowe plastry z puszki odsączyć z syropu. Na patelni rozgrzać olej. Obtoczyć w cieście plastry ananasa i smażyć z dwóch stron.

Opinie

Napisz opinię

Ananas w cieście kokosowym

Ananas w cieście kokosowym

30 other products in the same category: