Kokosanki

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (35 sztuk)
50 g masła; 4 czubate łyżki cukru; 6 łyżek mleka; 200 g wiórków kokosowych; 4 białka; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do niedużego garnka włożyć masło. Dodać dwie czubate łyżki cukru oraz mleko. Kiedy cukier rozpuści się, dodać wiórki kokosowe i wszystko razem wymieszać. Trzymać na ogniu do momentu kiedy wiórki będą lekko uprażone. Odstawić do przestudzenia. W osobnym garnku lub misce ubić białka z pozostałym cukrem i szczyptą soli. Gdy piana będzie ubita na sztywno, dodać mąkę ziemniaczaną i przestudzone wiórki kokosowe. Całość wymieszać na najniższych obrotach. Masę włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni około 12 minut.

Opinie

Napisz opinię

Kokosanki

Kokosanki

30 other products in the same category: