Blok marcepanowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
250 g migdałów; 250 g cukru pudru; 80 ml rumu; 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sparzyć migdały wrzucając je do gotującej się wody. Wyłączyć ogień i trzymać je w gorącej wodzie ok. 5 minut. Po tym czasie obrać każdy migdał ze skórki. Obrane migdały należy osuszyć na ściereczce, a później zmielić bardzo drobno, tak żeby nie było czuć kawałków. Należy mielić tak długo, aż będą lekko tłuste i dadzą się zagniatać. Do zmielonych migdałów dodać cukier puder, rum i aromat.(jeśli masa będzie zbyt sucha, dodać jeszcze troszkę rumu lub wody, albo pół na pół). Masę można przechowywać, szczelnie zawiniętą, przez kilka tygodni w lodówce.

Opinie

Napisz opinię

Blok marcepanowy

Blok marcepanowy

30 other products in the same category: