Kategorie

Advertising

Marzenie Anioła

Marzenie Anioła

SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY
1 szklanka mleka; 400 ml mleka kokosowego; 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej; 2 płaskie łyżki mąki pszennej; 1 cukier waniliowy; 1/2 szklanki cukru; 1/2 kostki masła; 3 łyżki prażonych wiórek kokosowych; 3 łyżki wódki (może być malibu)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KREMU KOKOSOWEGO
Przygotować budyń. Szklankę mleka połączyć z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy. Gdy mleko będzie gorące, dodać mleko wymieszane z mąkami. Całość mieszać bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawić do wystygnięcia. Masło ubić i dodawać po łyżce budyń kokosowy i alkohol. Gdy powstanie jednolita masa dodać prażone wiórki. Wymieszać i odstawić na ok. 20 minut do lodówki.

Więcej szczegółów

SKŁADNIKI DO CIASTA
1 paczka słonych krakersów; 2 łyżki wiórków kokosowych; kilka pokrojonych migdałów do dekoracji


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CIASTA
Płaskie naczynie lub blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wyłożyć krakersami. Na każde ciastko nałożyć przygotowany krem. Na krem położyć kolejne krakersy i znowu na nie krem. Całość posypać wiórkami i kawałkami migdałów. Przykryć i schować do lodówki na noc.

UWAGA!
Proporcje na ok. 18 porcji